• KUHARSKA KNJIGA
  • KUHARSKA KNJIGA
  • KUHARSKA KNJIGA
  • KUHARSKA KNJIGA
  • KUHARSKA KNJIGA
  • KUHARSKA KNJIGA

KUHARSKA KNJIGA

-16,90 €
63,00 EUR 79,90 EUR
-
+
Dodaj v košarico
Izšel je ponatis najpomembnejše in najbolj prezrte kuharske knjige pri nas: 8. izdaje Slovenske kuharice.

Izšel je ponatis najpomembnejše in najbolj prezrte kuharske knjige pri nas: 8. izdaje Slovenske kuharice. Izšla je leta 1935 in je zadnja izpod peresa Felicite Kalinšek, ki je umrla dve leti kasneje. To je torej zadnja originalna knjiga te avtorice – v naslednjih izdajah so dopolnjevale, izpopolnjevale, dodajale in odvzemale recepte, posodabljale, prenavljale in še kako drugače spreminjale druge avtorice (in avtor) in vprašati se je, če imajo zadnje izdaje, ki navajajo Kalinškovo kot avtorico, sploh še kaj skupnega z originalnim delom.

Ali bi Prešernove Poezije, ki bi jih prgišče pesnikov na vsakih nekaj let posodabljalo in prenavljalo, še vedno bile Prešernove?

Verjamem, da imate doma že celo polico kuharskih knjig, med njimi je verjetno tudi katera izmed izdaj Slovenske kuharice. Verjamem, da imate razvit svoj okus za hrano, svoje najljubše recepte zase in za družinske člane. Verjamem, da si mislite, da te knjige pač ne potrebujete. A pomislite tudi na to: danes imate možnost kupiti ponatis 85 let stare knjige, katere originala nimajo niti v Narodni in Univerzitetni knjižnici v Ljubljani; knjige, v kateri boste zagotovo našli kakšno jed po svojem okusu, knjige, ki jo bodo v naslednjih 85 letih in več jemali v roke vaši potomci in se bodo neznansko zabavali ob jeziku, ob sestavinah, ob receptih. In bodo kak recept tudi preizkusili. Morda bodo povabili širšo družino in prijatelje na pokušino slovenske kulinarične dediščine – in že sama misel na to je neprecenljiva.

Zato smo se odločili za ponatis 8. izdaje. Klasiko smo oživili s pogledom na znanost kuhanja, s pravili serviranja, z najnovejšimi kuhinjskimi pridobitvami, z jedilniki za delovne dni, nedelje in praznike, predvsem pa z več kot 2.700 recepti izpred 85 let in humornim, bogatim jezikom iz časov, ko so soncu še rekli solnce. Poskrbeli smo, da je format knjige enak, da so vsi recepti na istih straneh kot v originalni knjigi in uporabili smo kar originalni kazali. Nismo popravljali drobnih tipkarskih škratov, ki se pojavljajo tu in tam; prvi je že na prvi strani knjige in takoj ga boste opazili. Dodali smo dva lista, da smo lahko zadostili zakonskim zahtevam, za piko na i pa smo dodali tri označevalne trakove v barvah slovenske narodne zastave.

Kuhanje je umetnost, katere se je treba naučiti, pravi Felicita Kalinšek. Prenesite temelje te slovenske umetnosti iz preteklosti v sedanjost in prihodnost!

Slovenija je prva država v Evropi, ki je dobila naziv Evropska gastronomska regija. Z njim se bo ponašala celotno prihodnje leto in to, da je 8. izdaja Slovenske kuharice izšla pravi čas, da jo lahko še letos podarite, ali pa da vam pomaga v letu 2021 pripraviti slastno hrano po originalnih slow food receptih, je naš poklon vsem kuharicam s Felicito Kalinšek na čelu.

Slovenska kuharica je imela nesporen vpliv na nacionalno zavest in identifikacijo z narodom, osma izdaja morda še največji. Tudi narodna zavest gre skozi želodec!

Ponatis Slovenske kuharice odlikujejo:

  • vrhunska izdelava in tisk
  • kvaliteten 100-gramski papir
  • format: 208 x 140 x 56 mm
  • 808 strani
  • več kot 2.700 preizkušenih receptov
  • trde platnice debeline 3 mm
  • šivano
  • okrogel hrbet
  • barvne fotografije
  • klasično oblikovanje
  • 3 označevalni trakovi v barvah slovenske zastave
Pridelano v SlovenijiOd slovenskih pridelovalcev
DomačeNekaj slastnega iz Rezine kuhinje
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam