Splošni pogoji poslovanja

z dne 1. julij 2021

Food Cool Tour, turizem in kulinarika
Ljubljanska cesta 24
1230 Domžale

matična številka: 8031207000
davčna številka: 49231758

Zavod v skladu s prvim odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 13/11 – uradno prečiščeno besedilo, 18/11, 78/11, 38/12, 83/12, 86/14, 90/15, 77/18, 59/19 in 72/19) ni zavezanec za namene davka za dodano vrednost.
Zavod je bil registriran z vpisom v Sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani opravilna številka 2017/30051 z dnem 17. avgust 2017.

Splošni pogoji poslovanja, sprejeti 1. aprila 2020 v Domžalah, prenehajo veljati z dnem objave teh splošnih pogojev poslovanja in kot taki veljajo za vse nakupe, opravljene od vključno 1. julija 2021.

Splošne odločbe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://www.rezinakasca.si/ (v nadaljevanju tudi: spletna trgovina in spletna stran) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga zavod Food Cool Tour, turizem in kulinarika, skrajšana firma: Food Cool Tour, sedež: Domžale, poslovni naslov: Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale, matična številka: 8031207000, davčna številka: 49231758 (v nadaljevanju: ponudnik).
Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju tudi: kupec). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja ponudnika uporabnikom spletne strani ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca, ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov), in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu ponudnik uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novic, ponudb, predračunov, računov idr.) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu ponudnik v nobenem primeru ne predaja nepooblaščenim oz. tretjim osebam.

V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati s ponudnikovega seznama, mu to lahko sporoči na e-poštni naslov: kasca@rezina.si ali mu pošlje pisni zahtevek preko navadne pošte na naslov: Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale.

Cene

Vse cene izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah izdelkov je, če se ga obračunava, davek na dodano vrednost že vključen. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene, navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila pod temi splošnimi pogoji.

Izdelki in fotografije

Ponudba izdelkov se zaradi narave poslovanja preko spleta ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Izdelki se nenehno preoblikujejo (poreklo), tako da se vsebina in sestavine izdelka lahko spremenijo. Ponudnik se trudi, da so informacije o izdelkih čim bolj natančne in da se ves čas osvežujejo. Lahko se zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti idr., občasno spremenijo. Na izdelku, ki ga prejme kupec, so navedeni vsi obvezni podatki.

Ponudnik kupcem priporoča, da pred uporabo oz. uživanjem izdelka vedno skrbno preberejo informacije, ki jih na embalaži izdelka ali etiketi z deklaracijo zagotavljajo proizvajalci izdelkov. Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja.

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

Postopek nakupa

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledi spletni obrazec, v katerega kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po oddanem naročilu spremembe več niso možne, kupcu se na e-poštni naslov, ki ga je navedel tekom nakupa, po elektronski pošti pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je kupec izbral plačilo po predračunu, se na obvestilu izpišejo tudi podatki za plačilo na transakcijski račun ponudnika.

Naročene izdelke ponudnik dostavlja v skladu s pogoji iz sektorja Dostava.

Opis izdelkov v spletni trgovini je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Pred zaključkom in oddajo naročila je kupcu omogočeno, da:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v košarico,
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
 • ceno in količino vseh izbranih izdelkov,
 • spreminja količino izbranih izdelkov,
 • odstrani izdelke iz košarice,
 • preveri in spremeni vpisane podatke,
 • spreminja način prvezema/dostave,
 • spreminja način plačila.

Food Cool Tour, turizem in kulinarika, kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov kupca, ki ga je ta navedel.

V kolikor kupec naročila ne želi oddati, lahko spletno trgovino zapusti pred oddajo naročila.

Način plačila

Kupec lahko svoje naročilo poravna:

 • z gotovino ob prevzemu naročila,
 • z nakazilom na transakcijski račun,
 • preko PayPal računa.

Plačilo preko PayPala

Kupec plača neposredno prek svojega PayPal računa. Po oddaji naročila, bo preusmerjen na PayPal, kjer potrdi vrednost naročila. Takoj, ko je PayPal račun kupca bremenjen, je kupec preusmerjen nazaj na trgovino, kjer se mu izpiše status plačila in naročila. PayPal račun je bremenjen za dejanski znesek računa. V kolikor plačilo preko PayPal-a ni uspešno, naročilo pa je uspešno oddano, lahko kupec kontaktira ponudnika na naslov kasca@reza.si in zaprosi za pomoč pri plačilu oz. za spremembo načina plačila.

Dostava

Za dostavo vseh naročil, oddanih v spletni trgovini, na območje izven občine Domžale skrbi družba General Logistics Systems, logične storitve, d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana (v nadaljevanju: GLS Slovenia), ID za DDV: SI74531891, matična številka: 1538217.. Blago, naročeno v spletni trgovini, bo ponudnik GLS Slovenia predal v dostavo na naslov, naveden med nakupovanjem v spletni trgovini, v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bo ponudnik o tem obvestil kupca preko e-poštnega naslova, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini, in z njim poskušal doseči ustrezen dogovor. Dostavo GLS Slovenia vrši v skladu z lastno poslovno politiko.

Ne glede na prvi odstavek tega sektorja, dostavljamo naročila, ki vključujejo sestavljeno gajbico po lastni meri, z lastnim dostavnim vozilom, če gre za dostavo na območje mestne občine Ljubljana ali občin Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica, Moravče ali Kamnik. Dostavo ponudnik praviloma vrši na delovnike, izjemoma po predhodnem dogovoru s kupcem pa tudi ob sobotah in nedeljah.

Ne glede na prvi in drugi odstavek tega sektorja, lahko ponudnik dostavlja naročila tudi v lastni izvedbi, če je to glede na naravo poslovanja smotrno, in preko GLS Slovenia, če to zahtevajo posebni pogoji.

Blago ponudnik dostavi na naslov, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema ponudnik dogovori s kupcem z vzpostavitvijo kontakta preko e-poštnega naslova ali telefonske številke kupca, ki ju je navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini.

Cena dostave blaga na območju mesta Domžale: 1,00 evrov.
Cena dostave blaga na širšem območju občine Domžale: 1,70 evrov.
Cena dostave blaga drugod po Republiki Sloveniji:

 • 3,70 evrov, za paket do 2000g,
 • 3,90 evra, za paket do 5000g,
 • 4,70 evrov, za paket do 10000g,
 • 4,90 evrov, za paket do 15000g,
 • 5,60 evrov, za paket do 100000g.

Cena dostave blaga za tujino po predhodnem dogovoru z naročnikom.
Če znaša vrednost nakupa 50,00 evrov ali več, je dostava brezplačna.

Pri plačilu po prevzemu GLS Slovenia zaračuna svoje storitve v skladu z vsakokratno tarifo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku ustno, ustno na telefonsko številko 031/379-230, pisno na e-poštni naslov kasca@reza.si, pisno na naslov Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale, smiselno pa tudi drugače sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec, ki od nakupa odstopa pisno, lahko poda izjavo o odstopu od nakupa na Obrazcu za uveljavitev pravice potrošnika doodstopa od pogodbe, ki je Priloga 1 teh splošnih pogojev poslovanja.
Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 14-ih dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni obliki, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec lahko ponudniku sporoči, na kakšen način naj se mu vrne plačana kupnina in morebitni stroški pošiljanja. Če tega ne stori, mu ponudnik vrne plačano kupnino in morebitne stroške pošiljanja na enak način, kot so mu bili zaračunani.

Ponudnik nemudoma oziroma v roku 14-ih dni od dneva, ko je kupec ponudnika obvestil odstopu od nakupa, vrne kupnino z nakazilom na kupčev bančni račun.

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa pri teh pogodbah:

 1. o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 2. o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 3. o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 4. o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 5. o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 6. o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;
 7. o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
 8. o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 9. o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
 10. sklenjenih na javnih dražbah;
 11. pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
 12. o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
 13. o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vzorec obrazca za odstop pogodbe:

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO
ODSTOPA OD POGODBE (Obr. OP)

Food Cool Tour, turizem in kulinarika, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale
elektronski naslov: kasca@reza.si

Obveščam/obveščamo vas, da odstopam/odstopamo od pogodbe za prodajo tega
blaga/za zagotovitev te storitve:

Ime blaga/storitve
1.
2.
3.
4.
5.

Naročeno dne:
Prejeto dne:
Ime potrošnika/potrošnikov:
Naslov potrošnika/potrošnikov:
Podpis potrošnika/potrošnikov (samo, če se obrazec pošlje v papirni obliki):

Stvarne napake

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali vrne plačani znesek.

Pritožbe in izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Pritožbo lahko kupec ponudniku poda ustno – osebno ali preko telefonskega klica na številko 031 379 230 – ali pisno na e-poštni naslov kasca@reza.si ali naslov Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale.

Pogodbeni jezik / shranjevanje besedila pogodbe

Pogodba bo sklenjena v slovenskem jeziku. Ponudnik sicer shrani besedilo pogodbe in podatke o naročilu, vendar pa ti kupcu niso na voljo na spletu. Povzetek naročila, poslan na elektronski naslov kupca, vsebuje vse bistvene podatke o naročilu ter preostalo besedilo pogodbe, ki si ga kupec lahko tudi natisne.

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice uporabnik soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice idr.), na njegov elektronski naslov.

Takšno soglasje uporabnik kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru obrazca, objavljenega v rubriki prijava na e-novice, kamor vpiše svoje podatke – ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na e-poštni naslov kasca@reza.si ali naslov Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale.

Domžale, 1. julij 2020

Food Cool Tour
Petra Strnad, m. p.,
direktorica

Pridelano v SlovenijiOd slovenskih pridelovalcev
DomačeNekaj slastnega iz Rezine kuhinje
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam