Splošni pogoji poslovanja

Splošne odločbe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine http://rezinakasca.si (v nadaljevanju tudi: spletna trgovina in spletna stran) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga zavod Food Cool Tour, turizem in kulinarika, skrajšana firma: Food Cool Tour, sedež: Domžale, poslovni naslov: Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale, matična številka: 8031207000, davčna številka: 49231758 (v nadaljevanju: ponudnik).

Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju tudi: kupec). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja ponudnika uporabnikom spletne strani ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca, ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov), in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu ponudnik uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novic, ponudb, predračunov, računov idr.) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu ponudnik v nobenem primeru ne predaja nepooblaščenim oz. tretjim osebam.

V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati s ponudnikovega seznama, mu to lahko sporoči na e-poštni naslov: kasca@rezina.si ali mu pošlje pisni zahtevek preko navadne pošte na naslov: Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale.

Cene

Vse cene izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah izdelkov je, če se ga obračunava, davek na dodano vrednost že vključen. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene, navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila pod temi splošnimi pogoji.

Izdelki in fotografije

Ponudba izdelkov se zaradi narave poslovanja preko spleta ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Izdelki se nenehno preoblikujejo (poreklo), tako da se vsebina in sestavine izdelka lahko spremenijo. Ponudnik se trudi, da so informacije o izdelkih čim bolj natančne in da se ves čas osvežujejo. Lahko se zgodi, da se nekatere obvezne informacije, kot so poreklo, seznam sestavin, označba hranilne vrednosti, naziv nosilca dejavnosti idr., občasno spremenijo. Na izdelku, ki ga prejme kupec, so navedeni vsi obvezni podatki.

Ponudnik kupcem priporoča, da pred uporabo oz. uživanjem izdelka vedno skrbno preberejo informacije, ki jih na embalaži izdelka ali etiketi z deklaracijo zagotavljajo proizvajalci izdelkov. Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja. 

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

Postopek nakupa

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledi spletni obrazec, v katerega kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po potrditvi nakupa spremembe več niso možne. Po končanem nakupu se uporabniku na e-poštni naslov, ki ga je navedel tekom nakupa, po elektronski pošti pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun pošlje na njegov e-poštni naslov, ki ga je navedel tekom nakupa.
Naročene izdelke ponudnik dostavlja v skladu s pogoji iz sektorja Dostava.

Če kupec sestavi gajbico po meri, mora, da je nakup možen, kupiti toliko izdelkov, da bo cena teh izdelkov dosegala vrednost najmanj 20,00 evrov.

Opis izdelkov v spletni trgovini je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

Način plačila

Kupec lahko svoje naročilo poravna z gotovino ob prevzemu, z nakazilom na bančni račun s podatki s predračuna ali s kreditnimi in debetnimi karticami, ki omogočajo plačevanje preko spleta.

Dostava

Za dostavo vseh naročil, oddanih v spletni trgovini, na območje izven občine Domžale skrbi družba POŠTA SLOVENIJE d.o.o. (v nadaljevanju: Pošta Slovenije). Blago, naročeno v spletni trgovini, bo ponudnik Pošti Slovenije predal v dostavo na naslov, naveden med nakupovanjem v spletni trgovini, v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bo ponudnik o tem obvestil kupca preko e-poštnega naslova, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini, in z njim poskušal doseči ustrezen dogovor. Dostavo Pošta Slovenije vrši v skladu z lastno poslovno politiko.

Ne glede na prvi odstavek tega sektorja, dostavljamo naročila, ki vključujejo sestavljeno gajbico po lastni meri, z lastnim dostavnim vozilom, če gre za dostavo na območje mestne občine Ljubljana ali občin Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica, Moravče ali Kamnik. Dostavo ponudnik praviloma vrši na delovnike, izjemoma po predhodnem dogovoru s kupcem pa tudi ob sobotah in nedeljah.

Ne glede na prvi in drugi odstavek tega sektorja, lahko poundnik dostavlja naročila tudi v lastni izvedbi, če je to glede na naravo poslovanja smotrno, in preko Pošte Slovenije, če to zahtevajo posebni pogoji.

Blago ponudnik dostavi na naslov, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema ponudnik dogovori s kupcem z vzpostavitvijo kontakta preko e-poštnega naslova ali telefonske številke kupce, ki ju je navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini.

Dostava blaga na območju občine Domžale je brezplačna. Cena dostava drugod po Republiki Sloveniji znaša 3,90 evra, razen če znaša vrednost nakupa 50,00 evrov ali več.
Pri plačilu po prevzemu Pošta Slovenije zaračuna svoje storitve v skladu z vsakokratno tarifo. V času sestavitve teh splošnih pogojev znaša v skladu s Cenikom ostalih storitev Pošte Slovenije, veljavnim od 1. aprila 2020, strošek, ki ga plača kupec neposredno Pošti Slovenije, če plačuje po prevzemu, 1,05 evra.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-poštni naslov kasca@reza.si ali naslov Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 14-ih dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni obliki, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

V primerih iz prvega in drugega odstavka tega sektorja mora kupec ponudniku sporočiti številko bančnega računa in ime banke, pri katerem ima odprt bančni račun. Ponudnik v roku 14-ih dni od dneva, ko je kupec ponudnika obvestil o številki svojega bančnega računa, vrne kupnino z nakazilom na kupčev bančni račun.

Kupec nima pravice do odstopa od nakup ali vračila izdelkov, če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.

Stvarne napake

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali vrne plačani znesek.

Pritožbe in izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Pritožbo lahko kupec ponudniku poda ustno – osebno ali preko telefonskega klica na številko 031 379 230 – ali pisno na e-poštni naslov kasca@reza.si ali naslov Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale.

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice uporabnik soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice idr.), na njegov elektronski naslov.

Takšno soglasje uporabnik kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru obrazca, objavljenega v rubriki prijava na e-novice, kamor vpiše svoje podatke – ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice –, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na e-poštni naslov kasca@reza.si ali naslov Rezina kašča – Food Cool Tour, Ljubljanska cesta 24, 1230 Domžale.

Domžale, 1. april 2020

Pridelano v SlovenijiOd slovenskih pridelovalcev
DomačeNekaj slastnega iz Rezine kuhinje
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam