SOLNI CVET V STEKLENIČKI (70g)

SOLNI CVET V STEKLENIČKI (70g)

4,50 EUR
-
+
Dodaj v košarico
Solni cvet je precej poznana in uveljavljena sol. Je ena izmed najpogosteje uporabljenih »končnih soli«, saj lahko že v zelo malih količinah iz drugih sestavin privabi celovit okus.

Marsikdo se ne zaveda koristi, ki se skrivajo v odličnih in kompleksnih kristalih solnega cveta. Solni cvet je precej poznana in uveljavljena sol. Je ena izmed najpogosteje uporabljenih »končnih soli«, saj lahko že v zelo malih količinah iz drugih sestavin privabi celovit okus. Sol izrazitega okusa in vonja, pridelana v Krajinskem parku Sečoveljske soline, se je nabrala v tanki plasti na površini porečja solin.

Zaradi svoje delikatne narave se solni cvet med kuhanjem ne uporablja »kot začimba«, saj pri visokih temperaturah izgubi svoj edinstven značaj. Namesto tega ga uporabljamo kot »ščepec čarovnije«, ki ga rahlo posujemo po končanih jedeh, ki potrebujejo le še malo dodatnega »buma«. Zaradi strukture se kristalčki v ustih ne bodo takoj raztopili; posledično je okus bolj intenziven in dolgoročen.

Solni cvet je zelo bogat z minerali, kar naj bi bil rezultat kakovostnega in dobro nadzorovanega procesa pridelave. Vsebnost natrija, katerega presežek lahko povzroča visok krvni tlak ali pa vpliva na delovanje avtonomnega živčevja, je v solnemu cvetu precej nizka.

 

Proizvaja: SOLINE Pridelava soli d. o. o., Seča 115, 6320 Portorož - Portorose

Sorodni izdelki

Pridelano v SlovenijiOd slovenskih pridelovalcev
DomačeNekaj slastnega iz Rezine kuhinje
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam