PETKOVO VEČERNO BRANJE - kaj naj podariva svatom?

17.09.2020
  • PETKOVO VEČERNO BRANJE - kaj naj podariva svatom?
  • PETKOVO VEČERNO BRANJE - kaj naj podariva svatom?
  • PETKOVO VEČERNO BRANJE - kaj naj podariva svatom?
  • PETKOVO VEČERNO BRANJE - kaj naj podariva svatom?
Začelo se je 6.4. 2019, ko sem prišla iz kopalnice vsa skuštrana, v razvlečeni pižami, z glineno masko na obrazu (masko, ki jo najdeš tudi v Rezini kašči:)) In v tistem trenutku on skoči iz kavča, se postavi predme in vpraša tisti magični stavek: "Bi se poročila z mano?"
Sedaj se preslikajmo nekaj tednov pred poroko, ko imaš že skoraj vse urejeno, le še nekaj sladkih malenkosti, med drugim tudi darila za najine preljube svate, moraš urediti. Takoj sva vedela, da mora biti nekaj, kar bo unikatno, naše, nekaj, kar ponujamo tudi v Kašči. Tukaj je na pomoč priskočila Reza, ki nas tudi sicer zalaga s svojimi dobrotami. Njene roke so čudežne. Vedela sva, da ji ta pomemben del poroke, s čim se zahvaliti svatom za prihod, lahko predava in vsaj s tem nimava skrbi.
Reza je tako pomembno nalogo takoj vzela v svoje roke, šla kupit prelepe stekleničke, malo poševne, da bodo res nekaj posebnega, šla nabrat bezeg in naredila sirup iz bezga, liofiliziranih malin in dodatkom limone. Sirup, ki ga seveda lahko dobite tudi v naši trgovinici.
Kako je bila ponosna. Pa saj je lahko, saj ji do sedaj še ni uspela taka lepa barva, tudi okus je bil izrazitejši. Midva sva bila presrečna in tudi svatje so v naslednjih dneh pošiljali sporočila, da česa boljšega še niso pili. 
Kako je bilo na poroki? Čudovito. Zelo sva bila sicer žalostna, da nekaj gostov na najini poroki ni bilo prisotnih, saj sva tudi midva ena izmed tistih »srečnežev«, ki so / smo se pač poročili v teh časih, polno ukrepov, a v mislih imava, da žurko naslednje leto ponoviva, sicer bolj v piknik izvedbi, ampak bo tudi tako čudovito. Midva sva preplesala noč, dobro smo jedli in naslednje jutro je bil že tisti zoprni občutek: »Ah, jaz bi to še enkrat, zakaj je že konec.« Luka je bil verjetno kar zadovoljen, da ne rabi še enkrat čez vse. 
Pa da se vrnem na bistvo tega zapisa – bezgov sirup z malino lahko kupiš pri nas v Rezini kašči na Ljubljanski 24. 
Na željo izdelamo darila za svate tudi za vas. Tako. Hvala za pozornost in se beremo naslednji teden, ko bom spet kaj pametnega napisala. PETRA STRNAD iz REZINE KAŠČE
Pridelano v SlovenijiOd slovenskih pridelovalcev
DomačeNekaj slastnega iz Rezine kuhinje
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
Spletno mesto uporablja izključno piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam